Charlotta Holm Coaching

Double-click here to add your own text.

Metakognitiv Coaching

- Præstations angst

Præstationsangst

Er du bange for at sige noget foran andre?

 

Er du nervøs i flere dage, før du skal præsentere noget foran andre? Ryster du på hænderne, sveder eller rødmer du, når du skal tale foran andre?

 

Så lider du muligvis af præstationsangst. Det kan der gøres noget ved. 

 

Hvad er præstationsangst?

 

De fleste af os er meget nervøse, når vi skal op til en eksamen, holde en tale eller give en eller anden form for præsentation. At stå foran andre mennesker og risikere at blive bedømt og muligvis også få kritik, er noget af det, som skræmmer os allermest. Det er altså ikke unormalt, hvis du oplever stærk angst for at tale eller på anden vis præsentere noget foran andre. I situationen kan du opleve, at du sveder meget, og måske rødmer eller ryster du, når du taler. I dagene op til din præsentation kører dine tanker måske i ring og du får svært ved at sove og spise, eller du bliver måske ekstra irritabel. Du har generelt svært ved at tænke på andet end det, at du skal præstere.

 

Hvad er problemet med præstationsangst?

 

For det meste er præstationsangst ikke noget problem som sådan. Det kan faktisk være meget godt at få et ekstra skud adrenalin, som giver lidt ekstra energi, så vi kan forberede os så godt som muligt. Men hvis bekymringerne tager overhånd, og du kommer til at bruge mere tid på at bekymre dig end på produktiv forberedelse, så kan det være et problem.

 

Hvad kan man gøre for at komme af med sin præstationsangst?

 

Det findes en hel del, du kan gøre for at komme din præstationsangst til livs. Jeg arbejder ud fra den metakognitive metode. Det er en evidensbaseret metode med meget gode resultater. Jeg tager udgangspunkt i netop dine udfordringer. Jeg ser på, hvordan din angst kommer til udtryk for dig lige nu og på, hvordan du håndterer den. Fokus vil være på, hvordan du håndterer det, du synes er svært. Det er nemlig her, du finder roden til din angst, og dermed hvordan du kan kontrollere den.

 

Jeg vil give dig en masse værktøjer, du kan bruge til at håndtere din præstationsangst. Det kræver selvfølgelig lidt træning, før du kan se resultater. Nogle gange skal du træne meget, men for det meste er det forbavsende let at bruge redskaberne effektivt.

  

Ring eller skriv til mig så finder vi hurtigt en tid dig!

 

Kærlig hilsen


Charlotta Holm

Metakognitiv coach / terapeut


Charlotta Holm Metakognitiv Terapi behandling mod social angst hos  børn og unge
Charlotta Holm Coaching

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Læs mere
Godkend